Nieuws

Recht op Zorg...

...moet gegarandeerd worden aan alle personen met een handicap in Vlaanderen!

Het aantal zorgvragers op de 'centrale wachtlijst' is in 2012 gestegen naar meer dan 22.000 personen. Minister Vandeurzen lanceerde vorig jaar een Perspectief Plan 2020 om de wachtlijsten weg te werken en tegen 2020 zorggarantie te bieden aan de personen met de zwaarste zorgnood. Maar dat plan is veel te traag en te vaag. Recht op Zorg heeft een petitie gelanceerd met het verzoek aan de Vlaamse Regering en het Vlaamse Parlement om het plan ofwel voor 100% uit te voeren, ofwel dat men de uitvoering start en de en de volgende regeringen via een decreet verplicht om het volledige plan verder volgens planning af te werken.
Teken de petitie op de website van Recht op Zorg!


Familiedag Charge-syndroom in Nederland - 9 juni 2012

Het belangennetwerk voor ouders met een kind met het CHARGE-syndroom in Nederland organiseert 9 juni 2012 een familiedag bij Kentalis in Sint-Michielsgestel. Voor meer informatie en inschrijving kan je vinden op de website van Kentalis.


"Wij zijn er ook nog"

Kinderen die opgroeien met een zieke of gehandicapte broer of zus zijn vaak heel zorgzaam. Maar ze worstelen soms ook met tegenstrijdige gevoelens die ze uit loyaliteit niet rechtstreeks uiten. Wie ziet en hoort deze kinderen? Hoe voorkom je dat deze kinderen zichzelf helemaal wegcijferen of juist op extreme manier om aandacht vragen?

Lees de volledige tekst van Jolanda Keesom en Annemieke de Vries: "Wij zijn er ook nog" (pdf)


Tandemtochten voor personen met een handicap

Vanaf maart t.e.m. oktober, organiseert de VGC-sportdienst maandelijks een tandemtocht in de nabije omgeving van Brussel. Iedereen die niet zelfstandig kan fietsen is welkom om samen met ons te genieten van het prachtige ZoniŽnwoud, het rustige Pajottenland, de omgeving van Leuven of het autovrij gemaakte Brussel. Je hoeft voor deze tochten echt geen fietskampioen te zijn en ook een eigen tandem is zeker geen vereiste. Het doel van deze tochten is samen genieten van het fietsen, de omgeving en het samenzijn. Deze tochten zijn ook geschikt voor slechtzienden, blinden en personen met evenwichtsproblemen.

folder downloaden (pdf)